PDA

View Full Version : || ATF || Tips and Tricks Volume I


Pages : 1 2 [3] 4

Revoshop_Sby
22nd May 2012, 12:06
siippp infonya bos,,,trimakasih banyak para master...

twentyonecell
29th June 2012, 14:27
error after update my box
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.

Make sure you have Nokia.ini inside:
C:\AdvanceBox Turbo Flasher\Nokia\

Also, open C:\AdvanceBox Turbo Flasher\AdvanceBox.ini in Notepad

Search for String
PhoneSelectedIndex=



You will find 4 of them...
Change all to: PhoneSelectedIndex=0

This will reset all your Index to 0.


B.R.

kiki cell
2nd November 2012, 10:06
Nice.. baru tau skrng.. :D

marcelo
15th November 2012, 15:24
atfbox memang mantap

dinda99
15th November 2012, 17:26
salam kenal gan,,,,,,:haha1:


:hmm::hmm::hmm::hmm:


ktawa2 sendiri ntar di bilang orng gila gan ...

:piss::piss::piss:

wah-zhu
16th November 2012, 08:58
atf memang mantaf.....

Hermanto
25th November 2012, 12:34
nice tip gan, thanks a lot

Hermanto
25th November 2012, 12:36
sep, sep tq gan , atas info na

gh4ibsel
3rd February 2013, 22:35
Selain cepat, apalagi kelebihannya ya pak bos, ngemeng ngemeng buat 2630 nokia jadul masih lama ngga ya flashnya

nursya1102
5th March 2013, 13:25
nice info gan... thanks banget......:piss: :piss:

aryl
13th April 2013, 09:58
:nice::nice::nice::nice:

wonk
5th May 2013, 02:51
||| Tip # 1 |||
If the phone is alive (non dead phone) you can:

Use "Reset Box" to Force the phone into Local Mode
or
Use "BUSCheck" to Force the phone into Test Mode



||| Tip # 2 |||
If your Turbo Flashing stops or hangs below 50% when you try to flash BIG
flash files (5800, N95, N97 etc...)

You can edit AdvanceBox.ini and change the setting:

;----------------------------- BB5 SETTINGS --------------------------------
[BB5]

NoOfRefresh_BeforeData=3
NoOfRefresh_AfterData=1

change to:

;----------------------------- BB5 SETTINGS --------------------------------
[BB5]

NoOfRefresh_BeforeData=10
NoOfRefresh_AfterData=10


However, using "10" and "10" settings will make your flashing time 2-3
seconds slower than before on all phones.



||| Tip # 3 |||

The Right-Click mouse button now works if you want to copy+paste your
logs manually from the software into the forum.

The Button on the Lower Right Corner will take Screenshots of the
software and save it inside the "\Logs\Captured\" directory.

thx infonya,,,,,sangat membantu,,,,,,,,,

twentyonecell
30th May 2013, 17:16
and many user of ATF lightning box very disturb with this problem
and I repair this problem I want to share method with my dear friends and ATF users

First Update your BOX firmware with this firmware YOu can download from here
extract this file and remove all boxes from your PC like JAF,UFS,Pkey or another dongle mean just connect ATF lightning box and run update_firmware.bat software from extract file and press any key and after 3 minutes your box firmware update done like this

To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.


Many user come this problem

To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.


So you need modify your box with hardware mean short R4 and R3 for more info check this picture

To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.

twentyonecell
7th July 2013, 20:36
WARNING:
Because of NOKIA's BUG in ASHA 501 version 10.0.2, there is a BIG Chance that your phone will think that you downgraded it even if you just want to Change the Language for the same MCU version.

This is because Nokia's engineers put a new RSA Signature for the PPM similar to what they did with ROFS in Symbian Releases. Now the MCU Firmware 10.0.2 reads the PPM version wrong by 1 index. Instead, it reads the SHA-1 HASH and not the actual PPM Version!

When you Scan Phone Info, you will see something like this:

================================================
Extended Phone Information
================================================
Product Serial Number: B3D48D1BI
Product Code : 059T1W3
Module Code : 0205341
Basic Production Code: 059P9V6
Long Production SN : 0
PPM SW Version : 483b68736dd20023eb7fdc7fb9c61ef13c677ddd
BT MCM Version : 0101-0.1.D
MCU SW Version : V 10.0.2 19-05-13 RM-902 (c) Nokia
HW Version : 4000
UPP Version : MFR:0xff,DEV:0xff1a,REV:0xf011
RFIC Version : Integrated to main ASIC
LCD Version : TPO
AHNE Version : 4
Variant Version : 0000000000000000000000000000000000000000
TAHVO Version : RM-902-10.0.2-059T1W3-10.0.1-10.0.1
Wireless LAN ID : F4:F5:A5:2D:38:42
Bluetooth ID : F4:F5:A5:2A:2B:02
CS Type : GSM900, GSM1800

See PPM Version...
PPM SW Version : 483b68736dd20023eb7fdc7fb9c61ef13c677ddd


This is what I mean...



So be extra careful and always do "Scan Phone" before you flash the phone, so you will know what was the original PPM version (PPM HASH) and the original Product Code inside the phone before you flashed it!

Maybe NOKIA will fix this BUG in the next Firmware Version...

But for now, you need to be extra careful about this phone!


What happens if MCU Firmware thinks that SHA-1 from the PPM is LOWER version that the original PPM ???

Simple,, PHONE = DEAD + WHITE SCREEN + USB NOT RECOGNIZED (Just like it was downgraded MCU version)


How do you fix this kind of problem?

Simple, Flash back original PPM (ROFS file) and phone will be OK again... Then try another PPM, maybe it will work.



Thank you for the BUGS in your Brand New ASHA 1.0 OS Nokia. We can always count on your for buggy firmwares.


B.R.

twentyonecell
26th July 2013, 01:03
How to repair dead Lumia WP7.x phones:

Solder Test Point wires to Lumia
Select Model from Windows Phone tab
Make sure Correct Phone Type is selected on "TP Services" tab
Click on "Test Connection" button to check TP connection
And wait until the ATF Software will tell you to Connect the USB cable
Once your Lumia is Detected
Check to: M.B.R. (Master Boot Record), SEC_BOOT and OSBL DLOAD (Nokia)
Click on "REPAIR BOOT" button

twentyonecell
26th July 2013, 01:05
Possible errors during lumia phones unlock and it's solutions:

Error log from software:

ERROR: Dump Aborted, Too Much Read Failures!

Solution:

1. Check for short circuit on TP area
2. Try with ATF Nitro/Lightning, this error mostly with ATF Big Box
3. Using ATF Big Box change boot-loader to OSBL QCOM and unlock via USB cable from eMMC Direct tab
X. for boot-loader change, check previous post!


Error log from software:

WARNING: Patch Bit NOT FOUND!
Maybe Phone is already UNLOCKED!

solution:

Flash your lumia phone with latest available version and unlock again

Error log from software:
Dumping AMSS FAT16 Region
Please wait for 2-4 Minutes...
ERROR: FAT16 Header Not Found!

Solution:

ATF software could not find a point to patch on inside firmware.
In this case, you need to flash phone with latest available version
and do unlock again!

twentyonecell
26th July 2013, 01:07
How to repair dead Lumia 505, 510 and 610 phones

Solder Test Point wires to Lumia
Select Model from Windows Phone tab
Make sure Correct Phone Type is selected on "TP Services" tab
Click on "Test Connection" button to check TP connection
And wait until the ATF Software will tell you to Connect the USB cable
Once your Lumia is Detected
Check to: M.B.R. (Master Boot Record), SEC_BOOT, OSBL DLOAD (Nokia) and QCSBL
Click on "REPAIR BOOT" button
If phone still dead, then need to flash the phone via USB cable



How to Restore OSBL DLOAD for Lumia 710 only:

Select Model from Windows Phone tab
Go to "eMMC Direct" tab
Press VOL UP and connect USB cable to powered off phone
Click on "Scan Partitions"
Click on "Restore DLOAD"

Now phone will be able to take flashing by ATF or any othe Nokia software...

twentyonecell
26th July 2013, 01:07
Lumia supported models for Dead Boot Repair via Test Points:

WP7x:
Lumia 505 (RM-923)
Lumia 510 (RM-889, RM-898)
Lumia 610 (RM-835, RM-849)
Lumia 610C (RM-836)
Lumia 710 (RM-803, RM-809)
Lumia 800 (RM-801, RM-819)
Lumia 800C (RM-802)
Lumia 900 (RM-808, RM-823)

WP8:
Lumia 520T (RM-913)
Lumia 520 (RM-914)
Lumia 520 (RM-915)
Lumia 521 (RM-917)
Lumia 620 (RM-846)
Lumia 720 (RM-885)
Lumia 720T (RM-887)

Lumia supported models for Unlock via USB/Test Points:
Lumia 710 (RM-803, RM-809) via USB/Test Points
Lumia 800 (RM-801, RM-819) via Test Points
Lumia 800C (RM-802) via Test Points

BR

twentyonecell
26th July 2013, 01:08
How to repair Lumia WP8 dead boot:

Solder Test Point wires to Lumia
Select Model from Windows Phone tab
Make sure Correct Phone Type is selected on "TP Services" tab
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.
Click on "Test Connection" button to check TP connection
And wait until the ATF Software will tell you to Connect the USB cable
Once your Lumia is Detected
Click on "REPAIR BOOT" button
If phone still dead, then need to flash the phone via USB cable

twentyonecell
26th July 2013, 01:10
How to unlock Lumia 710 and 800:

Solder Test Point wires to Lumia
Select Model from "Windows Phone" tab
Make sure Correct Phone Type is selected on "TP Services" tab
Click on "Test Connection" button to check TP connection
And wait until the ATF Software will tell you to Connect the USB cable
Once your Lumia is Detected
Press "SP Unlock" button


How to change Lumia boot-loader from OSBL DLOAD to OSBL QUALCOMM and vice versa:

Solder Test Point wires to Lumia
Select Model from "Windows Phone" tab
Make sure Correct Phone Type is selected on "TP Services" tab
Click on "Test Connection" button to check TP connection
And wait until the ATF Software will tell you to Connect the USB cable
Once your Lumia is Detected
Check OSBL QCOM (QUALCOMM) or OSBL DLOAD (NOKIA)
Click on "REPAIR BOOT" button

twentyonecell
26th July 2013, 01:12
F.A.Q. related to ATF JTAG and eMMC Module:

Q: What's ATF JTAG Software ?
A: ATF JTAG Software is an Add-On for ATF Chrome, Lightning and Nitro Boxes.

Q: How can I use ATF JTAG Software with my ATF Chrome, Lightning or Nitro Box ?
A: You need to buy Activation in order to use ATF JTAG Software.

Q: How to Activate ATF JTAG Software on my ATF Chrome, Lightning or Nitro Box ?
A: Please contact your ATF Reseller regarding ATF JTAG Activation or visit ATF JTAG To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.
in order to buy activation via PayPal Directly.

Q: How to Activate ATF JTAG Module:
A: Check here: ATF v10.00 JTAG, EMMC Update!! Public Disccusion Thread:
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.
Q: Does eMMC Lite Module Requires Activation ?
A: No, its an FREE Add-On for ATF Chrome, Lightning and Nitro Boxes

Q: How to switch to ATF eMMC Module:
A: Check here: ATF v10.00 JTAG, EMMC Update!! Public Disccusion Thread:
To view links or images in this forum your post count must be 20 or greater. You currently have 0 posts.

Aminudin azis
23rd August 2013, 10:45
Aku baru aja beli Atf nitro waktu mau fllashing pake usb kok menu usbnya kagak bs ya... ada yang mau kasih pencerahan,..... makasih

Romi8
29th August 2013, 19:46
cara flash hp yg tdk ada list firmware di ATF gmna caranya bos?

molan_el_has
27th October 2013, 07:12
||| Tip # 1 |||
If the phone is alive (non dead phone) you can:

Use "Reset Box" to Force the phone into Local Mode
or
Use "BUSCheck" to Force the phone into Test Mode



||| Tip # 2 |||
If your Turbo Flashing stops or hangs below 50% when you try to flash BIG
flash files (5800, N95, N97 etc...)

You can edit AdvanceBox.ini and change the setting:

;----------------------------- BB5 SETTINGS --------------------------------
[BB5]

NoOfRefresh_BeforeData=3
NoOfRefresh_AfterData=1

change to:

;----------------------------- BB5 SETTINGS --------------------------------
[BB5]

NoOfRefresh_BeforeData=10
NoOfRefresh_AfterData=10


However, using "10" and "10" settings will make your flashing time 2-3
seconds slower than before on all phones.



||| Tip # 3 |||

The Right-Click mouse button now works if you want to copy+paste your
logs manually from the software into the forum.

The Button on the Lower Right Corner will take Screenshots of the
software and save it inside the "\Logs\Captured\" directory.
ijin ****** gan, baru pake atf nih

azarya_jp97
27th October 2013, 14:09
:nice: .........berguna sekali gan